Werken als Machine Learning Engineer

Machine Learning Engineer is een essentiële functie binnen organisaties die zich bezighouden met kunstmatige intelligentie en geavanceerde data-analyse. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van machine learning-modellen om bedrijfsproblemen op te lossen en efficiëntie te verbeteren. Afhankelijk van de industrie, functieomschrijving en vaardigheden kan het salaris van Machine Learning Engineers sterk variëren.

Meer weten over alle mogelijke functies in data en analytics? Bekijk dan hier onze uitgebreide beroepengids. Voor alle actuele vacatures kijk hier.

Wat doet een Machine Learning Engineer
Machine Learning Engineers zijn experts op het gebied van kunstmatige intelligentie en geavanceerde data-analyse. Ze zorgen ervoor dat organisaties optimaal gebruikmaken van machine learning-algoritmen en -technieken om bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Hun taken omvatten onder meer:

 • Het ontwikkelen en implementeren van machine learning-modellen om patronen en trends in data te identificeren en voorspellingen te doen.
 • Het evalueren en optimaliseren van machine learning-modellen om de nauwkeurigheid en effectiviteit te verbeteren.
 • Het integreren van machine learning-modellen in bestaande systemen en applicaties.
 • Het samenwerken met andere afdelingen, zoals datawetenschappers en softwareontwikkelaars, om machine learning-oplossingen te ontwikkelen en te implementeren.
 • Het bijhouden van de nieuwste trends en technieken op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie om continue verbetering en innovatie te stimuleren.
Werken als Machine Learning Engineer - DataJobs.nl
Functieprofiel van een Machine Learning Engineer

Een typisch functieprofiel van een Machine Learning Engineer omvat:

 • Een relevante academische opleiding, zoals informatica, data science, wiskunde, statistiek of een gerelateerd vakgebied.
 • Ervaring met programmeren in talen zoals Python, R, Java of C++.
 • Kennis van machine learning-algoritmen en -technieken, zoals regressie, classificatie, clustering, neurale netwerken en deep learning.
 • Ervaring met machine learning-bibliotheken en -frameworks, zoals TensorFlow, Keras, PyTorch of Scikit-learn.
 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden om complexe technische concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen aan verschillende belanghebbenden.
 • Het vermogen om in teamverband te werken en projecten te beheren.
Wat verdient een Machine Learning Engineer
Een Machine Learning Engineer met enkele jaren ervaring kan een salaris verwachten tussen de € 4.500,- en € 7.500,- per maand, met maxima rond € 9.000,-.
Carrièrepad en groeimogelijkheden als Machine Learning Engineer
Een carrière als Machine Learning Engineer biedt tal van groeimogelijkheden. Naarmate je ervaring opdoet en je expertise op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie verder ontwikkelt, kun je doorgroeien naar meer senior of leidinggevende functies, zoals Lead Machine Learning Engineer, Data Scientist of zelfs Chief Data Officer. Je kunt er ook voor kiezen om je te specialiseren in een bepaalde industrie of sector, zoals de gezondheidszorg, financiële dienstverlening of technologie. Naast het opbouwen van een succesvolle carrière binnen een organisatie, kunnen Machine Learning Engineers ook als zelfstandig consultant of adviseur werken, waarbij ze hun expertise aanbieden aan verschillende klanten en bedrijven. Dit kan zorgen voor een grotere flexibiliteit en diversiteit in werkzaamheden.
Machine Learning Engineer - DataJobs.nl
Opleiding en certificering voor Machine Learning Engineers
Om succesvol te zijn als Machine Learning Engineer, is het belangrijk om continu te investeren in je kennis en vaardigheden. Naast een relevante academische opleiding, zijn er diverse certificeringen en cursussen beschikbaar die je kunnen helpen om je expertise op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie verder uit te breiden. Enkele populaire certificeringen en cursussen zijn:

TensorFlow Developer Certificate

Aangeboden door Google, is deze certificering gericht op het ontwikkelen van vaardigheden in het gebruik van TensorFlow voor machine learning en deep learning.

Deep Learning Specialization

Aangeboden door Coursera en ontwikkeld door Andrew Ng, richt deze reeks cursussen zich op het verdiepen van kennis en vaardigheden in deep learning en neurale netwerken.

Machine Learning Engineer Nanodegree

Aangeboden door Udacity, omvat dit programma een reeks projecten en lessen die zijn ontworpen om vaardigheden te ontwikkelen in machine learning engineering.
Machine Learning Engineer - DataJobs.nl
Door het volgen van deze cursussen en het behalen van certificeringen, toon je aan potentiële werkgevers en klanten dat je over de nodige kennis en expertise beschikt om succesvol te zijn als Machine Learning Engineer en bij te dragen aan het implementeren van geavanceerde data-analyse-oplossingen binnen hun organisatie.
Netwerken en brancheorganisaties
Tenslotte is het belangrijk om actief betrokken te blijven bij de machine learning community en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, best practices en trends op het gebied van kunstmatige intelligentie en geavanceerde data-analyse. Dit kan worden bereikt door lid te worden van brancheorganisaties, zoals de Association for Computational Linguistics (ACL) of de Association for the Advancement of Artificial Intelligence (AAAI), het bijwonen van conferenties en seminars, en het opbouwen van een professioneel netwerk met andere Machine Learning Engineers en professionals in de industrie. Door actief betrokken te blijven, vergroot je niet alleen je kennis en vaardigheden, maar vergroot je ook je zichtbaarheid en kansen op carrièregroei binnen het vakgebied. Bovendien zijn er tal van online forums, LinkedIn-groepen en andere sociale mediaplatforms waar Machine Learning Engineers en professionals op het gebied van kunstmatige intelligentie en geavanceerde data-analyse ervaringen, kennis en inzichten kunnen delen. Deze platforms bieden ook mogelijkheden om te netwerken en contacten te leggen met gelijkgestemde professionals, wat kan leiden tot samenwerkingsmogelijkheden, het delen van best practices en toegang tot nieuwe kansen op de arbeidsmarkt.
Machine Learning Engineer - DataJobs.nl
Vacatures voor Machine Learning Engineers
Kijk hier voor actuele vacatures op DataJobs.nl