FAQ DATAJOBS.NL

FAQ DataJobs.nl
FAQ (Frequently Asked Questions) DataJobs.nl


Veelgestelde vragen DataJobs.nl én de antwoorden

Wat is de missie van DataJobs.nl?

Wij bouwen netwerken, faciliteren kennisdeling en bieden tools en diensten aan waardoor data & analytics professionals en werkgevers elkaar beter kunnen vinden.

Wat zijn de voordelen voor data & analytics specialisten om DataJobs.nl te volgen?

Geen inschrijving, geen account aanmaken, geen nieuwsbrieven, geen telefoontjes, geen spam. Jij hebt de regie! Bookmark www.datajobs.nl en kijk er af en toe eens rond of – nog gemakkelijker – volg onze community op LinkedIn (klik op + volgen) en zie af en toe relevante zaken op je tijdlijn voorbijkomen (nooit vaker dan 1x per dag). Daarbij hebben we een uitgebreide kennisbank waar je gratis in kan snuffelen. Daarin vind je veel relevante informatie en uitleg over de alle verschillende functies in data & analytics maar bijvoorbeeld ook sollicitatietips of verwijzingen naar bronnen die voor jou interessant kunnen zijn.

Wat zijn de voordelen voor organisaties van het tonen van vacatures op DataJobs.nl?

Ten eerste verschijnt DataJobs online altijd ergens in de bovenste regionen van de zoekresultaten als wordt gezocht naar zaken over het data & analytics vakgebied in combinatie met vacatures, functies en de arbeidsmarkt. Hiermee bereiken we vooral veel actief zoekende data & analytics specialisten.

Daarnaast worden de vacatures en opdrachten op een ludieke manier getoond aan grote groepen data & analytics specialisten in onze online netwerken (LinkedIn, facebook, Twitter en Instagram). Hiermee bereiken we vooral veel latent zoekende data & analytics specialisten.

Verder staat de vacature niet tussen die van de recruitment organisaties en als een persoon op de ‘sollicitatieknop’ drukt komt deze direct bij de organisatie zelf uit. Daar zit verder niets of niemand ‘tussen’. Wil je als organisatie een vacature of interim opdracht delen met ons netwerk? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Waarom zijn er geen recruitment organisaties op DataJobs.nl?

Ten eerste: er zijn veel steengoede recruiters die we je zó zouden aanbevelen. Toch geloven we niet in de toegevoegde waarde – zeker op de lange termijn – van een groot deel van de recruitment organisaties.

Daarom staan wij met DataJobs.nl voor het ‘empoweren’ van de data & analytics specialist én werkgever zelf om elkaar te vinden.

Waarom heeft DataJobs.nl geen ‘cv database’?

Wij geloven niet in ‘online cv databases’. Want zeg nu zelf: wil je – als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging – in zo’n database belanden? Met een cv die een dag later alweer verouderd is? En wil je als organisatie die talent zoekt graven in zo’n ‘online kaartenbak 2.0’? Wij geloven wel in de kracht van actieve online communities van gelijkgestemden. Het bouwen en onderhouden van die communities is wat wij met DataJobs.nl al jaren doen.

Maar…wat is dan jullie ‘verdien model’?

Aan organisaties die een opdracht of vacature willen tonen op onze website en in ons netwerk vragen wij een klein bedrag. Verder is de data advies organisatie CheckData onze belangrijkste bron van inkomsten. De inkomsten van DataJobs.nl gaan direct naar de hosting en de doorontwikkeling van de website en de community. Wij worden vooral gedreven door de waardering die we krijgen van ons netwerk, de verbindingen die daar worden gelegd, de continue verbetering van ons platform én de mooie groei die we zien in het aantal gebruikers.

Ik heb meer vragen over DataJobs.nl of ik wil samenwerken – waar kan ik terecht?

Wij staan voor je klaar! Stuur ons een e-mail via onze contact pagina en je hoort snel van ons.