Vacature voorbeeld data architect

Ben je op zoek naar een data architect? Onze voorbeeld vacaturetekst helpt je de perfecte kandidaat te vinden, met de juiste combinatie van analytische vaardigheden, technische expertise en zakelijk inzicht. Gebruik dit vacature voorbeeld als startpunt en pas deze aan je specifieke behoeften aan om snel een ervaren data architect te vinden voor jouw team en organisatie.

Deel daarna je vacature met ons netwerk voor maximaal bereik binnen de juiste doelgroep. Ontdek hier de mogelijkheden.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van alle mogelijke beroepen in data en analytics

Data architect
Vacature voorbeeld data architect - DataJobs.nl

Bedrijfsomschrijving:

[Bedrijfsnaam] is een toonaangevend technologiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van schaalbare en betrouwbare data-architecturen voor een breed scala aan industrieën. We zijn momenteel op zoek naar een ervaren en gepassioneerde Data Architect om ons groeiende team van experts te versterken. Als je een achtergrond hebt in data-architectuur en een sterke interesse in het oplossen van complexe problemen, dan is dit de perfecte kans voor jou om je carrière naar een hoger niveau te tillen.

Functieomschrijving:

Als Data Architect bij [Bedrijfsnaam] ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van effectieve data-architecturen om te voldoen aan de behoeften van onze klanten. Je zult nauw samenwerken met onze data engineers, data scientists en business analisten om geavanceerde oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan het succes van onze projecten en de tevredenheid van onze klanten.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Ontwerpen en implementeren van schaalbare, betrouwbare en veilige data-architecturen om te voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten.
 • Analyseren van bestaande data-architecturen en systemen om mogelijkheden voor optimalisatie en verbetering te identificeren.
 • Samenwerken met data engineers, data scientists en business analisten om gegevensintegratie en -transformatie processen te ontwikkelen en te optimaliseren.
 • Adviseren van klanten en interne teams over best practices en strategieën op het gebied van data-architectuur en datamanagement.
 • Onderzoeken en toepassen van nieuwe technologieën en methoden om de efficiëntie en effectiviteit van onze data-architectuur oplossingen te verbeteren.

Functie-eisen:

 • Master of PhD in computerwetenschappen, informatietechnologie, engineering of een gerelateerd veld.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als Data Architect, Data Engineer of vergelijkbare functie.
 • Diepgaande kennis van databasemanagementsystemen, datawarehousing, big data-technologieën en cloud computing-platforms.
 • Ervaring met het ontwerpen en implementeren van data-architecturen met behulp van populaire tools en technologieën, zoals Hadoop, Spark, SQL, NoSQL, Kafka en ETL-frameworks.
 • Uitstekende probleemoplossende en analytische vaardigheden, met de mogelijkheid om complexe technische en zakelijke problemen te begrijpen en op te lossen.
 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, met de mogelijkheid om technische concepten duidelijk uit te leggen aan een breed publiek.
 • Proactieve houding, aanpassingsvermogen en de bereidheid om te leren en zich te ontwikkelen in een snel veranderende omgeving.

Wat wij bieden:

 • Een competitief salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en een uitgebreid opleidingsbudget.
 • Een uitdagende en stimulerende werkomgeving waar je samenwerkt met een team van gepassioneerde en getalenteerde professionals.
 • De kans om te werken aan innovatieve projecten met een hoge impact en om een tastbare bijdrage te leveren aan de groei en het succes van het bedrijf.
 • Mogelijkheden voor professionele groei en persoonlijke ontwikkeling, met duidelijke doorgroeipaden en ondersteuning van management en collega's.

Sollicitatieprocedure:

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende en veelbelovende rol als Data Architect bij [Bedrijfsnaam]? Solliciteer dan nu door je motivatiebrief en cv te sturen naar [e-mailadres]. Vermeld hierbij de referentiecode DA-001 in de onderwerpregel van je e-mail. De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere stappen, waaronder een telefonisch interview, een persoonlijk gesprek en een technische beoordeling. Kandidaten die geselecteerd zijn voor de volgende ronde worden binnen twee weken na het indienen van hun sollicitatie op de hoogte gesteld. [Bedrijfsnaam] is een werkgever die gelijke kansen biedt en streeft naar diversiteit en inclusie op de werkvloer. We moedigen kandidaten van alle achtergronden, geslachten, leeftijden en ervaringsniveaus aan om te solliciteren.

Sluitingsdatum:

De sluitingsdatum voor deze vacature is [sluitingsdatum]. We moedigen je echter aan om zo snel mogelijk te solliciteren, aangezien we geschikte kandidaten in behandeling zullen nemen zodra ze zich aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature of het sollicitatieproces? Neem dan contact op met [contactpersoon] via [telefoonnummer] of [e-mailadres]. We kijken ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen en mogelijk verwelkomen we je binnenkort in ons team!
Vacaturevoorbeeld data architect - DataJobs.nl