Werken als Data Science Manager

Een Data Science Manager speelt een essentiële rol binnen organisaties die zich richten op datagedreven besluitvorming en het verkrijgen van waardevolle inzichten uit data. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het leiden van teams van data scientists, het plannen en uitvoeren van data science-projecten en het waarborgen van de algehele kwaliteit en effectiviteit van de geleverde oplossingen. Het salaris van Data Science Managers kan variëren, afhankelijk van de sector, verantwoordelijkheden en ervaring.

Meer weten over alle mogelijke functies in data en analytics? Bekijk dan hier onze uitgebreide beroepengids. Voor alle actuele vacatures kijk hier.

Wat doet een Data Science Manager
Data Science Managers zijn verantwoordelijk voor het leiden van teams van datawetenschappers en het managen van data science-projecten.

Hun taken omvatten onder meer:

 • Het definiëren en uitvoeren van data science-strategieën en -roadmaps.
 • Het plannen, toewijzen en bewaken van data science-projecten.
 • Het waarborgen van de kwaliteit en effectiviteit van de geleverde oplossingen.
 • Het coachen en begeleiden van datawetenschappers, zowel technisch als professioneel.
 • Het samenwerken met andere afdelingen om datagedreven besluitvorming en innovatie te bevorderen.
 • Het opbouwen en onderhouden van relaties met externe partners, zoals leveranciers van data-oplossingen en -diensten.
Werken als Data Science Manager - DataJobs.nl
Functieprofiel van een Data Science Manager

Een typisch functieprofiel van een Data Science Manager omvat:

 • Een relevante academische opleiding, zoals data science, computerwetenschappen, statistiek of een gerelateerd vakgebied.
 • Ruime ervaring met data-analyse, machine learning en statistische modellering.
 • Ervaring met het leiden en managen van teams, bij voorkeur in een data science-omgeving.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, om complexe datakwesties op een begrijpelijke manier uit te leggen aan verschillende belanghebbenden.
 • Kennis van en ervaring met verschillende data science-tools en -technologieën, zoals Python, R, TensorFlow en scikit-learn.
Wat verdient een Data Science Manager
Een Data Science Manager met ervaring kan een salaris verwachten tussen de € 7.000,- en € 12.000,- per maand, met maxima rond € 15.000,-.
Carrièrepad en groeimogelijkheden als Data Science Manager
Een carrière als Data Science Manager biedt tal van groeimogelijkheden. Naarmate je ervaring opdoet en je expertise op het gebied van data science verder ontwikkelt, kun je doorgroeien naar meer senior of leidinggevende functies, zoals Head of Data Science, Chief Data Officer (CDO) of Chief Analytics Officer (CAO). Je kunt je ook specialiseren in een bepaald domein, zoals machine learning, kunstmatige intelligentie of big data-analyse.
Data Science Manager - DataJobs.nl
Opleiding en certificering voor Data Science Managers
Om succesvol te zijn als Data Science Manager is het belangrijk om continu te investeren in je kennis en vaardigheden. Naast een relevante academische opleiding zijn er diverse certificeringen en cursussen beschikbaar die je kunnen helpen om je expertise op het gebied van data science verder uit te breiden. Enkele populaire certificeringen en cursussen zijn:

Data Science Professional Certificate (DSPC)

Deze certificering biedt een uitgebreid overzicht van data science-methoden en -technieken, inclusief machine learning, statistische modellering en big data-analyse.

Certified Analytics Professional (CAP)

Deze certificering richt zich op de toepassing van analytische technieken en methoden in de praktijk en is bedoeld voor professionals die hun vaardigheden op het gebied van data-analyse en -interpretatie willen aantonen.

Machine Learning Certification

Deze certificering richt zich op de principes en toepassingen van machine learning en biedt inzicht in technieken zoals supervised en unsupervised learning, deep learning en reinforcement learning.
Data Science Manager - DataJobs.nl
Door het volgen van deze cursussen en het behalen van certificeringen toon je aan potentiële werkgevers en klanten dat je over de nodige kennis en expertise beschikt om succesvol te zijn als Data Science Manager en bij te dragen aan de waardecreatie van hun data.
Netwerken en brancheorganisaties
Tenslotte is het belangrijk om actief betrokken te blijven bij de data science-community en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, best practices en trends op het gebied van data science. Dit kan worden bereikt door lid te worden van brancheorganisaties, zoals de Data Science Association (DSA) of de International Association for Statistical Computing (IASC), het bijwonen van conferenties en seminars, en het opbouwen van een professioneel netwerk met andere Data Science Managers en professionals in de industrie. Door actief betrokken te blijven, vergroot je niet alleen je kennis en vaardigheden, maar vergroot je ook je zichtbaarheid en kansen op carrièregroei binnen het vakgebied. Bovendien zijn er tal van online forums, LinkedIn-groepen en andere sociale mediaplatforms waar Data Science Managers en professionals op het gebied van data science ervaringen, kennis en inzichten kunnen delen. Deze platforms bieden ook mogelijkheden om te netwerken en contacten te leggen met gelijkgestemde professionals, wat kan leiden tot samenwerkingsmogelijkheden, het delen van best practices en toegang tot nieuwe kansen op de arbeidsmarkt.
Data Science Manager - DataJobs.nl
Vacatures voor Data Science Managers
Bekijk hier alle actuele vacatures op DataJobs.nl