ilionx

Over ilionx

We verbinden mensen, processen met de nieuwste technologieën. Dit doen we op het gebied van data analytics, application development, business innovations, management consulting en cloud & security. Met ruim 1.100 professionals bieden we specialistische kennis, zijn we wendbaar en flexibel, dichtbij en betrokken, maar hebben we ook de slagkracht en de schaalgrootte voor het succesvol implementeren van grotere projecten. Professioneel en bevlogen doen we de dingen die we doen én waar we goed in zijn. Vakkundig en ondernemend maken we waar. Dat maakt ons uniek!

Data, data en nog meer data!

Aantal medewerkers
1100
Opgericht in
2002
Aantal BI- Data experts
200
Aantal kantoren
9
Actief in verschillende markten
5
Aantal LinkedIn volgers
9200

Favoriete tools, platformen en methoden

Onze cultuur

Wat onze mensen belangrijk vinden is waar ilionx voor staat! Een open en informele sfeer waarin collegialiteit en communicatie sleutelwoorden zijn, met de menselijke maat als uitgangspunt.

Interview met Roland Nocke

Interview met ilionx-er Roland Nocke (Senior BI Consultant)

Wat vind je vooral leuk aan je werk?

Ik vind het vooral leuk om werk te doen waar ik echt mijn hersens bij kan gebruiken. Hoe ingewikkelder, hoe beter. En de afwisseling want continu hetzelfde doen staat mij tegen. Wat ik ook leuk vind is de jonge garde helpen. Ik grijp graag de kans om iemand onder mijn hoede te nemen en de kneepjes van het vak te leren. Samen steeds beter worden is trouwens typerend voor ilionx. Er zijn regelmatig teambijeenkomsten waar we kennis uitwisselen en bespreken we waar iedereen mee bezig is. Ook sociale events worden niet vergeten. Dat is van belang, je ziet je collega’s immers niet dagelijks. ilionx doet echt moeite om de teamspirit op peil te houden. Ook toen we allemaal thuis werkten, met een escape room of online pubquiz.

Wat wij bieden

Goede work-life balans
Prima arbeidsvoorwaarden
Opleidingen
Plezier hebben met elkaar
Ruimte om te experimenteren
Zichtbare resultaten
Altijd een vestiging in de buurt

Vragen die wij vaak krijgen

Waar zijn de ilionx vestigingen?
Wij hebben vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Den Bosch (2x), Eindhoven, Zwolle, Hoorn, Groningen.
Hoe denkt ilionx over groei en ontwikkeling?
We bieden een stimulerend speelveld voor groei en plezier. Met een veelzijdig palet aan klanten en projecten, in de voorhoede van technologische, organisatie- en marktontwikkelingen.
Hoe beschrijft ilionx de cultuur binnen de teams?
Zonder hiërarchie en met veel plezier samenwerken! Met onze lokale vestigingen zijn we klein genoeg om elkaar goed te kennen, maar ook groot genoeg voor mooie projecten, kansen en opleidingen.
Waar staat ilionx duurzaam voor?
Duurzaam ilionx staat voor IT met impact. We willen rekening houden met het effect van onze activiteiten op het milieu, oog houden voor de mens binnen en buiten onze organisatie en op een gezonde manier streven naar een winstgevende organisatie. Duurzaam ilionx zag het licht in 2018, toen twee nieuwsgierige collega’s op zoek gingen naar wat er binnen ilionx gedaan werd rondom dit thema. In de afgelopen jaren heeft dit tot mooie ontwikkelingen geleid. Zo is inmiddels een derde van de auto’s waarin ilionx’ers rijden elektrisch en kopen we zoveel mogelijk duurzaam in wat betreft marketing, kantoorinrichting en huishoudartikelen. Inmiddels is Duurzaam ilionx gegroeid van een hobbyclub tot een formeel onderdeel van de organisatie. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Sinds 2020 zijn we gecertificeerd volgens de MVO Prestatieladder, wat betekent dat we officieel zijn erkend in hoe MVO is geintegreerd in de bedrijfsvoering en we hier continue aandacht voor hebben en vernieuwen / verbeteren.