Vacature voorbeeld data steward

Ben je op zoek naar een data steward? Onze voorbeeld vacaturetekst helpt je de perfecte kandidaat te vinden, met de juiste combinatie van analytische vaardigheden, technische expertise en zakelijk inzicht. Gebruik dit vacature voorbeeld als startpunt en pas deze aan je specifieke behoeften aan om snel een ervaren data steward te vinden voor jouw team en organisatie.

Deel daarna je vacature met ons netwerk voor maximaal bereik binnen de juiste doelgroep. Ontdek hier de mogelijkheden.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van alle mogelijke beroepen in data en analytics

Data steward
Vacature voorbeeld data steward - DataJobs.nl

[Bedrijfsnaam]

[Bedrijfsnaam] is een vooraanstaand technologiebedrijf dat zich richt op het leveren van hoogwaardige data governance en data management oplossingen voor diverse industrieën. We zijn momenteel op zoek naar een ervaren en toegewijde Data Steward om ons groeiende team van professionals te versterken. Als je gepassioneerd bent over het waarborgen van de kwaliteit en integriteit van data en het ondersteunen van datagestuurde beslissingen, dan is dit de ideale kans om je carrière verder te ontwikkelen.

Functieomschrijving:

Als Data Steward bij [Bedrijfsnaam] ben je verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van de kwaliteit, nauwkeurigheid en consistentie van data binnen de organisatie. Je werkt nauw samen met data scientists, data engineers en business stakeholders om te zorgen voor een effectief en efficiënt data governance proces.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Definiëren, implementeren en bewaken van data governance beleid en procedures.
 • Samenwerken met data-eigenaren en andere belanghebbenden om de kwaliteit en integriteit van data te waarborgen.
 • Identificeren en oplossen van datakwaliteitsproblemen, zoals inconsistenties, duplicaten en ontbrekende gegevens.
 • Ondersteunen van datagestuurde besluitvorming door het leveren van betrouwbare en actuele data aan de organisatie.
 • Monitoren en rapporteren over de voortgang van data governance initiatieven en het bewaken van de naleving van het beleid.
 • Trainen en begeleiden van collega's in data governance best practices en het bevorderen van een datagerichte cultuur binnen de organisatie.

Functie-eisen:

 • Bachelor- of masterdiploma in informatiemanagement, computerwetenschappen, bedrijfskunde of een gerelateerd veld.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van data governance, data management of een vergelijkbare functie.
 • Kennis van data governance raamwerken en best practices, evenals relevante wet- en regelgeving, zoals GDPR.
 • Ervaring met het werken met datacatalogi, datakwaliteitstools en datamanagementplatforms.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, met de mogelijkheid om effectief samen te werken met diverse teams en stakeholders.
 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, met een hoge mate van nauwkeurigheid en aandacht voor detail.
 • Proactieve houding, aanpassingsvermogen en de bereidheid om te leren en zich te ontwikkelen in een snel veranderende omgeving.

Wat wij bieden:

 • Een concurrerend salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en een uitgebreid opleidingsbudget.
 • Een uitdagende en stimulerende werkomgeving waar je samenwerkt met een team van gepassioneerde en getalenteerde professionals.
 • De kans om te werken aan belangrijke data governance projecten en een zichtbare bijdrage te leveren aan de groei en het succes van het bedrijf.
 • Mogelijkheden voor professionele groei en persoonlijke ontwikkeling, met duidelijke doorgroeipaden en ondersteuning van management en collega's.

Sollicitatieprocedure:

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende en veelbelovende rol als Data Steward bij [Bedrijfsnaam]? Solliciteer dan nu door je motivatiebrief en cv te sturen naar [e-mailadres]. Vermeld hierbij de referentiecode DS-002 in de onderwerpregel van je e-mail. De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere stappen, waaronder een telefonisch interview, een persoonlijk gesprek en een eventuele technische beoordeling. Kandidaten die geselecteerd zijn voor de volgende ronde worden binnen twee weken na het indienen van hun sollicitatie op de hoogte gesteld. [Bedrijfsnaam] is een werkgever die gelijke kansen biedt en streeft naar diversiteit en inclusie op de werkvloer. We moedigen kandidaten van alle achtergronden, geslachten, leeftijden en ervaringsniveaus aan om te solliciteren.

Sluitingsdatum:

De sluitingsdatum voor deze vacature is [sluitingsdatum]. We moedigen je echter aan om zo snel mogelijk te solliciteren, aangezien we geschikte kandidaten in behandeling zullen nemen zodra ze zich aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature of het sollicitatieproces? Neem dan contact op met [contactpersoon] via [telefoonnummer] of [e-mailadres]. We kijken ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen en mogelijk verwelkomen we je binnenkort in ons team!
Vacaturevoorbeeld data steward - DataJobs.nl