Vacature voorbeeld data privacy officer

Ben je op zoek naar een data privacy officer? Onze voorbeeld vacaturetekst helpt je de perfecte kandidaat te vinden, met de juiste combinatie van analytische vaardigheden, technische expertise en zakelijk inzicht. Gebruik dit vacature voorbeeld als startpunt en pas deze aan je specifieke behoeften aan om snel een ervaren data privacy officer te vinden voor jouw team en organisatie.

Deel daarna je vacature met ons netwerk voor maximaal bereik binnen de juiste doelgroep. Ontdek hier de mogelijkheden.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van alle mogelijke beroepen in data en analytics

Data privacy officer
Vacature voorbeeld data privacy officer - DataJobs.nl

Bedrijfsomschrijving:

[Bedrijfsnaam] is een vooraanstaand technologiebedrijf dat zich toelegt op het waarborgen van gegevensprivacy en het naleven van gegevensbeschermingswetgeving voor een breed scala aan industrieën. We zijn momenteel op zoek naar een deskundige en gemotiveerde Data Privacy Officer (DPO) om ons team van professionals te versterken. Als je gepassioneerd bent over gegevensbescherming en het waarborgen van de privacy van klanten en medewerkers, dan is dit de ideale kans om je carrière verder te ontwikkelen.

Functieomschrijving:

Als Data Privacy Officer bij [Bedrijfsnaam] ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van de naleving van de toepasselijke wetgeving op het gebied van gegevensbescherming, zoals de AVG, en het ontwikkelen en implementeren van privacybeleid en -procedures binnen de organisatie. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen en fungeert als aanspreekpunt voor zowel interne als externe belanghebbenden met betrekking tot privacykwesties.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen, implementeren en onderhouden van gegevensbeschermings- en privacybeleid, procedures en richtlijnen om te voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving.
 • Fungeren als aanspreekpunt voor autoriteiten en interne en externe belanghebbenden met betrekking tot gegevensbescherming en privacykwesties.
 • Het uitvoeren van risicobeoordelingen en gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (DPIA's) voor nieuwe en bestaande processen, systemen en projecten.
 • Het geven van trainingen en bewustwordingssessies over gegevensbescherming en privacy voor medewerkers en management.
 • Het monitoren van de naleving van gegevensbeschermingswetgeving en het bijhouden van ontwikkelingen op dit gebied om te zorgen voor een tijdige aanpassing van het privacybeleid en de procedures.
 • Samenwerken met andere afdelingen, zoals IT, juridisch en HR, om gegevensbescherming en privacy in de gehele organisatie te waarborgen.

Functie-eisen:

 • Een bachelor- of masterdiploma in rechten, informatietechnologie, bedrijfskunde of een gerelateerd veld.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in de technologie- of data-analyse-industrie.
 • Diepgaande kennis van gegevensbeschermingswetgeving, zoals de AVG, en best practices op het gebied van privacy en gegevensbeveiliging.
 • Ervaring met het uitvoeren van risicobeoordelingen en gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (DPIA's).
 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, en het vermogen om complexe juridische en technische concepten op een duidelijke en begrijpelijke manier te presenteren aan een breed publiek.
 • Uitstekende probleemoplossende vaardigheden en het vermogen om effectief om te gaan met gevoelige privacykwesties en conflicten.
 • Ervaring met het geven van trainingen en het verhogen van het bewustzijn op het gebied van gegevensbescherming en privacy.
 • Proactieve houding, met de bereidheid om te leren en zich aan te passen in een snel veranderende omgeving.

Wat wij bieden:

 • Een competitief salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en een uitgebreid opleidingsbudget.
 • Een uitdagende en stimulerende werkomgeving waar je samenwerkt met een team van deskundige en gepassioneerde professionals.
 • De kans om een belangrijke rol te spelen in het waarborgen van de gegevensprivacy en -bescherming binnen de organisatie en bij te dragen aan het succes en de reputatie van het bedrijf.
 • Mogelijkheden voor professionele groei en persoonlijke ontwikkeling, met duidelijke doorgroeipaden en ondersteuning van management en collega's.

Sollicitatieprocedure:

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende en veelbelovende rol als Data Privacy Officer bij [Bedrijfsnaam]? Solliciteer dan nu door je motivatiebrief en cv te sturen naar [e-mailadres]. Vermeld hierbij de referentiecode DPO-001 in de onderwerpregel van je e-mail. De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere stappen, waaronder een telefonisch interview, een persoonlijk gesprek en een assessment. Kandidaten die geselecteerd zijn voor de volgende ronde worden binnen twee weken na het indienen van hun sollicitatie op de hoogte gesteld. [Bedrijfsnaam] is een werkgever die gelijke kansen biedt en streeft naar diversiteit en inclusie op de werkvloer. We moedigen kandidaten van alle achtergronden, geslachten, leeftijden en ervaringsniveaus aan om te solliciteren.

Sluitingsdatum:

De sluitingsdatum voor deze vacature is [sluitingsdatum]. We moedigen je echter aan om zo snel mogelijk te solliciteren, aangezien we geschikte kandidaten in behandeling zullen nemen zodra ze zich aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature of het sollicitatieproces? Neem dan contact op met [contactpersoon] via [telefoonnummer] of [e-mailadres]. We kijken ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen en mogelijk verwelkomen we je binnenkort in ons team!
Vacaturevoorbeeld data privacy officer - DataJobs.nl