Vacature voorbeeld data analist

Ben je op zoek naar een data analist die je organisatie kan helpen bij het ontdekken van waardevolle inzichten uit complexe gegevens? Onze voorbeeld vacaturetekst helpt je de perfecte kandidaat te vinden, met de juiste combinatie van analytische vaardigheden, technische expertise en zakelijk inzicht. Gebruik dit vacature voorbeeld als startpunt en pas deze aan je specifieke behoeften aan om snel een ervaren data analist te vinden die jouw team en organisatie naar nieuwe hoogten kan brengen.

Deel daarna je vacature met ons netwerk voor maximaal bereik binnen de juiste doelgroep. Ontdek hier de mogelijkheden.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van alle mogelijke beroepen in data en analytics

Data analist
Vacature voorbeeld data analist - DataJobs.nl

[Bedrijfsnaam]

Een vooruitstrevend technologiebedrijf gespecialiseerd in het leveren van geavanceerde data-analyse en business intelligence-oplossingen voor een breed scala aan industrieën.

Vacature Data Analist

Wij zijn op zoek naar een getalenteerde en gemotiveerde Data Analist om ons groeiende team van experts te versterken. Als je gepassioneerd bent over data, innovatie en het oplossen van complexe problemen, dan is dit de perfecte kans voor jou om je carrière naar een hoger niveau te tillen.

Functieomschrijving:

 • Verzamelen, opschonen en analyseren van grote datasets om bruikbare inzichten en aanbevelingen te genereren.
 • Ontwikkelen en implementeren van geavanceerde statistische modellen om bedrijfsproblemen op te lossen en besluitvorming te ondersteunen.
 • Communiceren van complexe data-analyse en resultaten aan niet-technische stakeholders op een duidelijke en begrijpelijke manier.
 • Samenwerken met multidisciplinaire teams, waaronder data engineers, business analisten en domeinexperts, om projectdoelen te bereiken en continue verbetering te bevorderen.
 • Onderzoeken van nieuwe technologieën en technieken op het gebied van data-analyse om de analytische mogelijkheden van het bedrijf te verbeteren en te innoveren.

Functie-eisen:

 • Bachelor of Master in computerwetenschappen, statistiek, toegepaste wiskunde, natuurkunde, engineering of een gerelateerd veld.
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring als Data Analist, Business Intelligence Analist of vergelijkbare functie.
 • Diepgaande kennis van statistische modellering en data-analyse technieken.
 • Ervaring met programmeren in Python, R of vergelijkbare talen en bekendheid met data-analyse bibliotheken zoals NumPy, Pandas en Scikit-learn.
 • Sterke vaardigheden op het gebied van data-visualisatie en het gebruik van tools zoals Tableau, Power BI of vergelijkbare software.
 • Ervaring met werken met grote datasets en het gebruik van big data-technologieën zoals SQL, Hadoop en Spark.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, met de mogelijkheid om complexe concepten en resultaten te presenteren aan een breed publiek.
 • Proactieve houding, sterke probleemoplossende vaardigheden en de bereidheid om te leren en zich aan te passen in een snel veranderende omgeving.

Wat wij bieden:

Sollicitatieprocedure:

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende en veelbelovende rol als Data Analist bij [Bedrijfsnaam]? Solliciteer dan nu door je motivatiebrief en cv te sturen naar [e-mailadres]. Vermeld hierbij de referentiecode DA-001 in de onderwerpregel van je e-mail. De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere stappen, waaronder een telefonisch interview, een persoonlijk gesprek en een technische beoordeling. Kandidaten die geselecteerd zijn voor de volgende ronde worden binnen twee weken na het indienen van hun sollicitatie op de hoogte gesteld. [Bedrijfsnaam] is een werkgever die gelijke kansen biedt en streeft naar diversiteit en inclusie op de werkvloer. We moedigen kandidaten van alle achtergronden, geslachten, leeftijden en ervaringsniveaus aan om te solliciteren.

Sluitingsdatum:

De sluitingsdatum voor deze vacature is [sluitingsdatum]. We moedigen je echter aan om zo snel mogelijk te solliciteren, aangezien we geschikte kandidaten in behandeling zullen nemen zodra ze zich aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature of het sollicitatieproces? Neem dan contact op met [contactpersoon] via [telefoonnummer] of [e-mailadres]. We kijken ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen en mogelijk verwelkomen we je binnenkort in ons team!
Vacaturevoorbeeld data analist - DataJobs.nl.jpeg