Grote werkgevers in data en analytics

Dit zijn 25  grote werkgevers op het gebied van data en analytics in Nederland. Deze bedrijven bieden uitdagende carrièremogelijkheden voor professionals in dit vakgebied. Of je nu een beginnend data-analist bent of een doorgewinterde expert, deze organisaties bieden een breed scala aan mogelijkheden om je carrière naar een hoger niveau te tillen.

Deze lijst is slechts een selectie van enkele van de grootste werkgevers in Nederland op het gebied van data en analytics. Naast deze grote organisaties zijn er ook tal van kleine en middelgrote bedrijven, start-ups en consultancybureaus die data-analisten en -scientists in dienst nemen. De mogelijkheden zijn eindeloos voor professionals die hun carrière in data en analytics in Nederland willen uitbouwen.

Bekijk hier onze uitgebreide carrièregids.

ABN AMRO
Een van de grootste banken in Nederland, waar data-analisten en data scientists helpen bij het analyseren van klantgedrag en het verbeteren van producten en diensten.
Grote werkgevers in data en analytics - DataJobs.nl
ING
Als internationale financiële instelling vertrouwt ING op data en analytics om strategische beslissingen te nemen, fraude te voorkomen en klantervaringen te verbeteren.
Philips
Dit technologiebedrijf biedt oplossingen op het gebied van gezondheidszorg, verlichting en consumer lifestyle en maakt gebruik van data-analisten en -wetenschappers om inzichten te verkrijgen en innovatie te stimuleren.
KLM
De nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland heeft data-analisten en -scientists nodig om luchtvaartgegevens, klantgegevens en operationele gegevens te analyseren om de efficiëntie te verhogen en de klantervaring te verbeteren.
Shell
Als internationaal energiebedrijf gebruikt Shell data en analytics om de productie en distributie van energie te optimaliseren, evenals voor het nemen van duurzame en kostenefficiënte beslissingen.
Unilever
Deze wereldwijde producent van consumentengoederen heeft data-analisten en -scientists nodig om inzichten te verkrijgen uit consumentengegevens en marktgegevens om hun producten en marketingstrategieën te verbeteren.
Rabobank
Deze Nederlandse bank vertrouwt op data en analytics om financiële producten te ontwikkelen en klantrelaties te versterken.
Heineken
Deze internationale brouwerij maakt gebruik van data-analyse om verkoop- en marketingbeslissingen te nemen en om de efficiëntie van productieprocessen te verbeteren.
Ahold Delhaize
Dit wereldwijde detailhandelsbedrijf heeft data-analisten en -scientists nodig om winkelgegevens te analyseren, klantgedrag te begrijpen en marketingstrategieën te optimaliseren.
ASML
Deze technologische gigant op het gebied van halfgeleiderproductie maakt gebruik van data en analytics om de efficiëntie van productieprocessen te verhogen en om nieuwe technologieën te ontwikkelen.
TomTom
Dit bedrijf gespecialiseerd in navigatietechnologie maakt gebruik van data-analyse om hun kaarten en verkeersinformatie te optimaliseren. Door geavanceerde data-analyse toe te passen, kan TomTom real-time verkeersinformatie, routeplanning en voorspellingen van verkeersdrukte aanbieden aan hun gebruikers.
Grote Werkgevers - DataJobs.nl
Achmea
Als een van de grootste verzekeraars in Nederland, maakt Achmea gebruik van data-analyse om risico's te beoordelen, verzekeringsproducten te ontwikkelen en claims te beheren.
VodafoneZiggo
Dit telecommunicatiebedrijf vertrouwt op data-analisten en -scientists om netwerkprestaties te monitoren, klantgedrag te analyseren en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.
Booking.com
Deze wereldwijde online reisorganisatie gebruikt data en analytics om reistrends te begrijpen, prijzen te optimaliseren en de klantervaring te verbeteren.
AkzoNobel
Als een wereldwijde verf- en coatingsproducent gebruikt AkzoNobel data-analyse om productieprocessen te optimaliseren, marktinzichten te verkrijgen en duurzame oplossingen te ontwikkelen.
Bol.com
Deze toonaangevende Nederlandse e-commerce website maakt gebruik van data-analisten en -scientists om verkoopgegevens te analyseren, klantgedrag te begrijpen en de online winkelervaring te verbeteren.
NS (Nederlandse Spoorwegen)
Het nationale spoorwegbedrijf van Nederland gebruikt data en analytics om treinverkeer en reizigersstromen te optimaliseren en de algehele dienstverlening te verbeteren.
KPN
Dit toonaangevende telecommunicatiebedrijf vertrouwt op data-analyse om de prestaties van hun netwerk en diensten te monitoren en te verbeteren, evenals om nieuwe producten te ontwikkelen.
TNO
Deze onafhankelijke onderzoeksorganisatie maakt gebruik van data-analisten en -scientists om onderzoeksprojecten op verschillende gebieden te ondersteunen, zoals energie, gezondheid, en veiligheid.
Rijkswaterstaat
Deze overheidsorganisatie is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van infrastructuur in Nederland en maakt gebruik van data-analyse om projecten te plannen en te monitoren.
PostNL
Deze Nederlandse post- en pakketbezorgingsdienst maakt gebruik van data-analisten om de efficiëntie van bezorgroutes te optimaliseren en de algehele dienstverlening te verbeteren.
Tata Steel
Een van de grootste staalproducenten ter wereld, Tata Steel, gebruikt data en analytics om de efficiëntie van productieprocessen te verbeteren, kosten te verlagen en duurzaamheid te bevorderen.
Thales Nederland
Dit internationale technologiebedrijf op het gebied van luchtvaart, defensie en informatietechnologie maakt gebruik van data-analisten en -scientists om hun producten en diensten te verbeteren en nieuwe oplossingen te ontwikkelen.
NXP Semiconductors
Dit wereldwijde halfgeleiderbedrijf, gevestigd in Nederland, vertrouwt op data en analytics om de efficiëntie van productieprocessen te verhogen en innovatieve technologieën te ontwikkelen.
Data en analytics werkgever groot - DataJobs.nl
Ordina
Deze Nederlandse IT-dienstverlener maakt gebruik van data-analisten en -scientists om klanten te helpen bij het analyseren van gegevens, het ontwikkelen van strategieën en het verbeteren van hun bedrijfsvoering.