Vacature voorbeeld data scientist

Ben je op zoek naar een data scientist? Onze voorbeeld vacaturetekst helpt je de perfecte kandidaat te vinden, met de juiste combinatie van analytische vaardigheden, technische expertise en zakelijk inzicht. Gebruik dit vacature voorbeeld als startpunt en pas deze aan je specifieke behoeften aan om snel een ervaren data scientist te vinden voor jouw team en organisatie.

Deel daarna je vacature met ons netwerk voor maximaal bereik binnen de juiste doelgroep. Ontdek hier de mogelijkheden.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van alle mogelijke beroepen in data en analytics

Data Scientist
Vacature voorbeeld data scientist - DataJobs.nl

[Bedrijfsnaam]

[Bedrijfsnaam] is een toonaangevend technologiebedrijf gespecialiseerd in het leveren van geavanceerde data-analyse en machine learning-oplossingen voor een breed scala aan industrieën. We zijn momenteel op zoek naar een getalenteerde en gemotiveerde Data Scientist om ons groeiende team van experts te versterken. Als je gepassioneerd bent over data, innovatie en het oplossen van complexe problemen, dan is dit de perfecte kans voor jou om je carrière naar een hoger niveau te tillen.

Vacature Data Scientist

Functieomschrijving:

Als Data Scientist bij [Bedrijfsnaam] werk je samen met multidisciplinaire teams om innovatieve oplossingen te ontwikkelen op basis van geavanceerde data-analyse en voorspellende modellen. Je zult je richten op het begrijpen van complexe zakelijke uitdagingen, het ontwikkelen van aangepaste machine learning-modellen en het communiceren van bruikbare inzichten aan belanghebbenden in de hele organisatie.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Verzamelen, opschonen en analyseren van grote datasets om bruikbare inzichten en aanbevelingen te genereren.
 • Ontwikkelen en implementeren van geavanceerde machine learning- en statistische modellen om bedrijfsproblemen op te lossen en besluitvorming te ondersteunen.
 • Communiceren van complexe data-analyse en modelresultaten aan niet-technische stakeholders op een duidelijke en begrijpelijke manier.
 • Samenwerken met multidisciplinaire teams, waaronder data engineers, business analisten en domeinexperts, om projectdoelen te bereiken en continue verbetering te bevorderen.
 • Onderzoeken van nieuwe technologieën en technieken op het gebied van data science om de analytische mogelijkheden van het bedrijf te verbeteren en te innoveren.

Functie-eisen:

 • Master of PhD in computerwetenschappen, statistiek, toegepaste wiskunde, natuurkunde, engineering of een gerelateerd veld.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als Data Scientist, Machine Learning Engineer of vergelijkbare functie.
 • Diepgaande kennis van machine learning-algoritmen, statistische modellering en data-analyse technieken.
 • Ervaring met programmeren in Python, R of vergelijkbare talen en bekendheid met data-analyse bibliotheken zoals NumPy, Pandas, Scikit-learn en TensorFlow.
 • Sterke vaardigheden op het gebied van data-visualisatie en het gebruik van tools zoals Tableau, Power BI of vergelijkbare software.
 • Ervaring met werken met grote datasets en het gebruik van big data-technologieën zoals Hadoop, Spark en SQL.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, met de mogelijkheid om complexe concepten en resultaten te presenteren aan een breed publiek.
 • Proactieve houding, sterke probleemoplossende vaardigheden en de bereidheid om te leren en zich aan te passen in een snel veranderende omgeving.

Wat wij bieden:

 • Een competitief salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en een uitgebreid opleidingsbudget.
 • Een uitdagende en stimulerende werkomgeving waar je samenwerkt met een team van gepassioneerde en getalenteerde professionals.
 • De kans om te werken aan innovatieve projecten met een hoge impact en om een tastbare bijdrage te leveren aan de groei en het succes van het bedrijf.
 • Mogelijkheden voor professionele groei en persoonlijke ontwikkeling, met duidelijke doorgroeipaden en ondersteuning van management en collega's.

Sollicitatieprocedure:

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende en veelbelovende rol als Data Scientist bij [Bedrijfsnaam]? Solliciteer dan nu door je motivatiebrief en cv te sturen naar [e-mailadres]. Vermeld hierbij de referentiecode DS-001 in de onderwerpregel van je e-mail. De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere stappen, waaronder een telefonisch interview, een persoonlijk gesprek en een technische beoordeling. Kandidaten die geselecteerd zijn voor de volgende ronde worden binnen twee weken na het indienen van hun sollicitatie op de hoogte gesteld. [Bedrijfsnaam] is een werkgever die gelijke kansen biedt en streeft naar diversiteit en inclusie op de werkvloer. We moedigen kandidaten van alle achtergronden, geslachten, leeftijden en ervaringsniveaus aan om te solliciteren.

Sluitingsdatum:

De sluitingsdatum voor deze vacature is [sluitingsdatum]. We moedigen je echter aan om zo snel mogelijk te solliciteren, aangezien we geschikte kandidaten in behandeling zullen nemen zodra ze zich aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature of het sollicitatieproces? Neem dan contact op met [contactpersoon] via [telefoonnummer] of [e-mailadres]. We kijken ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen en mogelijk verwelkomen we je binnenkort in ons team!
Vacaturevoorbeeld data scientist - DataJobs.nl