Vacature voorbeeld data engineer

Ben je op zoek naar een data engineer? Onze voorbeeld vacaturetekst helpt je de perfecte kandidaat te vinden, met de juiste combinatie van analytische vaardigheden, technische expertise en zakelijk inzicht. Gebruik dit vacature voorbeeld als startpunt en pas deze aan je specifieke behoeften aan om snel een ervaren data engineer te vinden voor jouw team en organisatie.

Deel daarna je vacature met ons netwerk voor maximaal bereik binnen de juiste doelgroep. Ontdek hier de mogelijkheden.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van alle mogelijke beroepen in data en analytics

Data engineer
Vacature voorbeeld data engineer - DataJobs.nl

Bedrijfsomschrijving:

[Bedrijfsnaam] is een vooraanstaand technologiebedrijf gespecialiseerd in het leveren van geavanceerde data- en analytische oplossingen voor een breed scala aan industrieën. We zijn momenteel op zoek naar een getalenteerde en gemotiveerde Data Engineer om ons groeiende team van experts te versterken. Als je gepassioneerd bent over data, innovatie en het oplossen van complexe problemen, dan is dit de perfecte kans voor jou om je carrière naar een hoger niveau te tillen.

Functieomschrijving:

Als Data Engineer bij [Bedrijfsnaam] werk je samen met data scientists, business analisten en andere data professionals om betrouwbare, schaalbare en efficiënte data-infrastructuren te ontwikkelen en te onderhouden. Je zult verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, bouwen en optimaliseren van data pipelines, evenals het waarborgen van de kwaliteit en integriteit van de gegevens binnen onze systemen.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Ontwerpen en bouwen van schaalbare en betrouwbare data pipelines om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, transformeren en integreren.
 • Implementeren van gegevensopslagoplossingen die voldoen aan de vereisten op het gebied van prestaties, schaalbaarheid en beveiliging.
 • Samenwerken met data scientists en andere data professionals om de toegankelijkheid en bruikbaarheid van gegevens voor analyse en modellering te waarborgen.
 • Onderhouden en optimaliseren van bestaande data pipelines en infrastructuur om de efficiëntie en betrouwbaarheid te verbeteren.
 • Ontwikkelen en implementeren van methoden voor gegevenskwaliteitscontrole en -bewaking om de nauwkeurigheid en consistentie van gegevens te garanderen.
<h3Functie-eisen:
 • Bachelor of Master in computerwetenschappen, informatica, data science, engineering of een gerelateerd veld.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als Data Engineer, Data Scientist of vergelijkbare functie.
 • Sterke programmeervaardigheden in talen zoals Python, Java, Scala of vergelijkbare talen.
 • Diepgaande kennis van big data-technologieën zoals Hadoop, Spark, Kafka en SQL.
 • Ervaring met het ontwerpen en bouwen van ETL-pipelines en data warehousing-oplossingen.
 • Kennis van cloud computing-platforms zoals AWS, Google Cloud Platform of Azure is een pré.
 • Sterke probleemoplossende vaardigheden en aandacht voor detail.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, en het vermogen om samen te werken binnen multidisciplinaire teams.

Wat wij bieden:

 • Een competitief salaris, afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en een uitgebreid opleidingsbudget.
 • Een uitdagende en stimulerende werkomgeving waar je samenwerkt met een team van gepassioneerde en getalenteerde professionals.
 • De kans om te werken aan innovatieve projecten met een hoge impact en om een tastbare bijdrage te leveren aan de groei en het succes van het bedrijf.
 • Mogelijkheden voor professionele groei en persoonlijke ontwikkeling, met duidelijke doorgroeipaden en ondersteuning van management en collega's.

Sollicitatieprocedure:

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende en veelbelovende rol als Data Engineer bij [Bedrijfsnaam]? Solliciteer dan nu door je motivatiebrief en cv te sturen naar [e-mailadres]. Vermeld hierbij de referentiecode DE-001 in de onderwerpregel van je e-mail. De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere stappen, waaronder een telefonisch interview, een persoonlijk gesprek en een technische beoordeling. Kandidaten die geselecteerd zijn voor de volgende ronde worden binnen twee weken na het indienen van hun sollicitatie op de hoogte gesteld. [Bedrijfsnaam] is een werkgever die gelijke kansen biedt en streeft naar diversiteit en inclusie op de werkvloer. We moedigen kandidaten van alle achtergronden, geslachten, leeftijden en ervaringsniveaus aan om te solliciteren.

Sluitingsdatum:

De sluitingsdatum voor deze vacature is [sluitingsdatum]. We moedigen je echter aan om zo snel mogelijk te solliciteren, aangezien we geschikte kandidaten in behandeling zullen nemen zodra ze zich aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over deze vacature of het sollicitatieproces? Neem dan contact op met [contactpersoon] via [telefoonnummer] of [e-mailadres]. We kijken ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen en mogelijk verwelkomen we je binnenkort in ons team!
Vacaturevoorbeeld data engineer - DataJobs.nl.