Werken als data en analytics specialist in Amsterdam

Amsterdam, een stad met een rijke historie en een moderne, innovatieve toekomst, is een ideale locatie voor een carrière in data en analytics. Als data en analytics specialist in Amsterdam krijg je de kans om te werken in een omgeving die technologie en creativiteit samenbrengt.

Bekijk hier actuele data en analytics vacatures in Amsterdam (indien beschikbaar). Kijk voor een overzicht van alle vacatures hier.

 

Een bloeiende sector
De data en analytics sector in Amsterdam bloeit, mede dankzij de stad haar reputatie als een van Europa's voornaamste technologiehubs. Met een groot aantal internationale bedrijven, startups en scale-ups die hun Europese hoofdkwartier in de stad hebben gevestigd, zijn er volop mogelijkheden voor getalenteerde professionals om uitdagende rollen op zich te nemen en bij te dragen aan de groei van de data-industrie.
Werken als data en analytics specialist in Amsterdam - DataJobs.nl
Opleidingen en netwerkmogelijkheden
Amsterdam heeft een sterke nadruk op onderwijs en ontwikkeling, met uitstekende universiteiten en hogescholen die opleidingen aanbieden in datawetenschap, kunstmatige intelligentie en aanverwante vakgebieden. Daarnaast bieden tal van conferenties, workshops en evenementen, zoals de jaarlijkse Amsterdam Data Science Summit, ideale netwerkmogelijkheden om gelijkgestemde professionals te ontmoeten en kennis te delen.
Een diverse en internationale werkomgeving
Als internationale stad is Amsterdam een smeltkroes van culturen, wat een diverse en inclusieve werkomgeving bevordert. Veel bedrijven in de stad hanteren Engels als voertaal, waardoor het voor professionals van over de hele wereld gemakkelijker wordt om zich te vestigen en te werken in Amsterdam. Bovendien zijn er tal van netwerken en communities gericht op het samenbrengen van expats en internationale professionals, wat zorgt voor een warm welkom en een sterke ondersteuning.
Amsterdam - DataJobs.nl
Een hoge levenskwaliteit
Amsterdam biedt een uitstekende levenskwaliteit, met een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, talrijke groene ruimten en een breed scala aan culturele en recreatieve activiteiten. De stad staat bekend om haar fietscultuur, wat bijdraagt aan een gezondere levensstijl en een betere balans tussen werk en privé.
Belangrijke data en analytics werkgevers in Amsterdam

Booking.com

Booking.com is een wereldleider in online reis- en aanverwante diensten. Het bedrijf biedt data- en analysemogelijkheden om de klantervaring te verbeteren en bedrijfsprestaties te optimaliseren.

ING

ING is een toonaangevende financiële instelling die bank-, investerings- en levensverzekeringen aanbiedt. Data-analyse speelt een cruciale rol in het helpen van ING bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het verbeteren van hun dienstverlening.

KPMG

KPMG is een internationaal opererend advies- en accountantsbedrijf. Ze maken gebruik van data-analyse en geavanceerde technologieën om hun klanten te helpen bij het nemen van betere zakelijke beslissingen.

TomTom

TomTom is een toonaangevend bedrijf op het gebied van navigatie-, verkeers- en kaartproducten. Ze gebruiken data-analyse om hun producten voortdurend te verbeteren en tegemoet te komen aan de behoeften van hun klanten.

Adyen

Adyen is een wereldwijd betalingsbedrijf dat bedrijven helpt bij het accepteren van elektronische betalingen. Data-analyse stelt Adyen in staat om betalingsfraude op te sporen en te voorkomen en om klantbetrokkenheid te verbeteren.

Elastic

Elastic is een zoekbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van open source-software en commerciële producten voor het zoeken, analyseren en visualiseren van data. Elastic helpt organisaties om waardevolle inzichten uit hun gegevens te halen.

Uber

Uber is een technologiebedrijf dat zich richt op het verbinden van mensen met vervoers- en bezorgdiensten. Ze gebruiken data-analyse om hun diensten te optimaliseren en te verbeteren.
Data en analytics Amsterdam - DataJobs.nl
Vacatures data en analytics in Amsterdam
Bekijk hier actuele data en analytics vacatures in Amsterdam (indien beschikbaar). Kijk voor een overzicht van alle vacatures hier.