Vier jaar geleden begonnen we opnieuw

Als je de kans kreeg om met je werk en carrière ‘opnieuw te beginnen’? Om met de kennis en ervaring die je hebt een herstart te maken? Zou je dat dan doen? Wat zou je dan anders doen? Vier jaar geleden kregen wij die kans.

Begin mei 2014 werden er wat administratieve handelingen verricht en werden CheckData en DataJobs.nl geboren. Wat woorden op papier. Goede ideeën en plannen. Maar verder eigenlijk nog niets.

Een gezicht
Met het logo dat we lieten ontwerpen gaven we het bedrijf een gezicht. Letterlijk zelfs in ons geval. Daarna regelden we een website en een telefoonnummer. Er kwam een kantoor en we kochten bureaus, stoelen, kasten en computers. En uiteraard een koffiezetapparaat.

De eerste telefoonnummers werden gedraaid en de eerste contacten werden gelegd. De eerste datavacatures kwamen voorbij en de eerste dataspecialisten werden voorgesteld. Het eerste geld werd verdiend. De rest is (recente) geschiedenis.

Bevrijd van de vele normen, regels en vormen van druk – die ons door onze eerdere werkgevers werden opgelegd – mochten we het nu allemaal ‘zelf’ bepalen. Wat doe je dan? Wij kozen voor ‘liefde voor technologie / data en talent, back to the basics en dichter bij onszelf’.

Allemaal anders
Is het dan nu allemaal zo anders? Ja en nee. Qua gevoel zeker. Qua manier van werken voor een deel.

Inmiddels zou je ons qua werkwijze en benadering bijna kunnen typeren als het tegenovergestelde van een ‘recruitmentbureau’. Geen opgeblazen verkoopverhalen. Geen targets. Geen ‘cold calling’, geen beïnvloeding / misleiding en geen torenhoge fees. We voelen geen druk en we zetten geen druk.

Wat dan wel? Meer werken vanuit ons gevoel. Vanuit een situatie van vertrouwen en rust. Eerlijk advies, goede begeleiding, samenwerking en lol. Zaken weg geven zonder daar direct iets voor terug te verwachten. Geen eenzijdig opgelegde voorwaarden maar een gezamenlijk afgestemd verhaal. Soms betekent het ook ‘nee zeggen’ tegen bedrijven en kandidaten waar we de ‘klik’ niet mee kunnen vinden.

Wat schetst de verbazing? Dat werkt ook! Dus krijg je de kans om op zo’n manier opnieuw te beginnen. Heb je die luxe? Doe het!

We kijken in ieder geval weer uit naar een mooi jaar samen met jullie. Wellicht tot ziens of spreeks!

Maurice en Raymond
CheckData en DataJobs.nl

17/04/2018
Raymond te Veldhuis
geen reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Job listings powered by the CATS Applicant Tracking System - ©2010 CATS Software, Inc.