Nieuwe versie DataJobs.nl is live – onze opdrachtgevers in het zonnetje!

Vandaag presenteren wij de laatste update van ons jobboard DataJobs.nl. De site is nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker geworden. Maar het belangrijkste is dat onze opdrachtgevers én hun vacatures vanaf heden nog beter zichtbaar zijn. In dit blog blik ik terug op hoe het allemaal zo gekomen is. En ik waarschuw je maar vast: er komen ook wat quotes voorbij…

“You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backward.”

Vandaag presenteren wij – met gepaste trots – de laatste versie van ons succesvolle jobboard voor dataspecialisten: DataJobs.nl

Eigenlijk bijzonder voor iets wat begon als een soort ‘zakelijke hobby’. Hoe is dat nu zo gekomen? Om het antwoord daarop te vinden moeten we eerst helemaal terug naar het begin.

“A long time ago in a galaxy far, far away.”

We gaan terug naar 2014. Want precies vijf jaar geleden begonnen wij met DataJobs.nl. “Vijf jaar geleden pas?” hoor ik je zeggen. “Dat is toch niks?” Nou, in de wereld van data, websites en jobboards is een tijdsbestek van vijf jaar heel erg lang hebben we gemerkt!

Zo zag DataJobs.nl er uit in 2014 (inclusief heuse ‘tagcloud’!)

“I have a dream.”

In 2014 hadden we een visie, een droom. We gingen ondernemen met ons bedrijf CheckData en wilden daarnaast met DataJobs.nl een uniek platform creëren waar vraag en aanbod van ‘data specialisten’ elkaar gemakkelijk kon vinden. Zo’n niche jobboard bestond namelijk nog niet. En dat hebben we gemerkt!

“Strive not to be a success, but rather to be of value.”

Ondanks de vele verzoeken die we direct al kregen vanuit onze klanten en de markt besloten we om eerst echte waarde te creëren voordat we er (eventueel) geld voor zouden vragen. DataJobs.nl werd dus helemaal gratis! Ondertussen bleven wij verder bouwen aan ons platform en bewaakten wij de kwaliteit.

“Carve your own niche! Specialise.”

Al snel stonden er tientallen ‘datavacatures’ op DataJobs.nl. En even later passeerden we al de honderd! Vervolgens merkten we dat het aantal vacatures redelijk stabiel bleef met enkele honderden actuele datarollen. Precies zoals we het wilden. Want als specialist en nichespeler wilden we bewust geen duizenden datavacatures op ons jobboard. We wilden juist meer betekenen voor minder mensen.

Al na twee jaar besloten we dat het tijd was voor een flinke ‘make over’. Samen met de specialisten van Typify ontwikkelden we een hele frisse nieuwe vormgeving en sleutelden we ook flink aan de onzichtbare motor achter DataJobs.nl

“Word of mouth is the best medium of all.”

Ondertussen nam de populariteit verder toe en merkten we dat de zoekmachines ons steeds beter wisten te vinden. Zonder commerciële kunstgrepen maar gewoon met veel relevante content. Als voorbeeld: een van de blogs is inmiddels al meer dan 30.000 keer gelezen. Daarnaast merkten we dat veel tevreden klanten ons naar voren schoven bij hun relaties.

“Als je ergens geld voor vraagt krijgt het vanzelf ook meer waarde.”

De jaren daarna volgden er nog wat updates en pas begin dit jaar besloten we om een kleine vergoeding te gaan vragen voor het plaatsen van een vacature. Dat geld gingen we gebruiken om ons platform nog beter en relevanter te maken. Sinds dat moment is het drukker dan ooit én zien we dat onze opdrachtgevers steeds meer sollicitaties op hun vacatures krijgen!

“Change is the only constant.”

Toch zijn we nog lang niet tevreden. Want we willen nóg beter presteren voor onze klanten. Daarom vonden we dat het tijd was voor weer een volgende stap. En vandaag presenteren wij trots het resultaat: DataJobs.nl versie 2019. Neem gerust eens een kijkje! Ondertussen gaan wij verder nadenken over nóg meer (toekomstige) functionaliteit.

DataJobs.nl in 2019

En als laatste nog even dit:

“The problem with quotes on the Internet is that it is hard to verify their authenticity” – Abraham Lincoln

Volg ons via LinkedIn, Facebook of Twitter en blijf op de hoogte van alle vacatures voor dataspecialisten.

Ook een vacature aanmelden op DataJobs.nl? Dat kan hier.

Raymond te Veldhuis
CheckData en DataJobs.nl

26/07/2019
Raymond te Veldhuis
1 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Maurice
Had mr. Lincoln het toen allemaal al scherp zeg! ;)
10 maanden geleden
Job listings powered by the CATS Applicant Tracking System - ©2010 CATS Software, Inc.