Starten met bloggen

Regelmatig bloggen is een geweldige manier om alles te leren over een bepaald onderwerp én jezelf neer te zetten als professional. Daarbij scherpt het je vaardigheden aan, verbreedt het je kijk op zaken, vergroot het je netwerk en is het gewoon leuk om te doen. Een gratis blog is zo gestart. Dus er is geen excuus! In dit overzicht geven we je tien tips om je op te starten met bloggen.

Trek je niks aan van (eventuele) negativiteit
Dit is waarschijnlijk het belangrijkste punt. Het maakt niet uit wat de negatieve mensen - als die er al zijn - denken, zeggen of schrijven. Sta open voor kritiek, maar alleen als je er echt van kunt leren. Schrijf vooral met je positieve lezers in gedachten. Dat zijn degenen die je energie geven.
Schrijf ‘evergreen content'
Schrijf niet alleen over hyper actuele zaken maar ook over dingen die de tand des tijds zullen doorstaan. Op die manier zullen mensen naar je blog blijven terugkomen. De informatie blijft dan relevant.
Schrijf over iets wat je interesseert
Wanneer je schrijft over iets waar je van houdt zullen mensen het merken. Je zal het zelf merken! Schrijf over dingen waar je over kan blijven praten. Je enthousiasme zal aanstekelijk werken!
Laat je tekst rijpen
Laat je tekst rijpen. Als je iets hebt geschreven, zet het dan niet meteen online. Zet het in plaats daarvan even opzij. Ga er vervolgens weer naar terug en lees het opnieuw. Waarschijnlijk zal je enkele zeer nuttige wijzigingen aanbrengen die de tekst beter of gemakkelijker leesbaar maken. Zet het dan pas online.
Maak continu aantekeningen
Gedurende de dag zal je waarschijnlijk dingen zien of horen die je inspireren. En natuurlijk krijg je regelmatig briljante ingevingen! Schrijf het onmiddellijk op, bijvoorbeeld in de notitie app op je telefoon. Op die manier kan je het later in een van je blogs gebruiken. Als je dit niet doet dan verdwijnt je briljante idee en is het voor altijd verloren. Zonde!
Zorg voor inspiratie
Lees veel andere blogs van mensen die je inspireren. Praat met 'interessante mensen'. Bekijk documentaires, lees boeken en artikelen en laat je inspireren! Je zult nooit een tekort aan onderwerpen hebben voor je blog. Laat je bijvoorbeeld inspireren door onze Genius Blog.
Maak het persoonlijk
Schrijf over jezelf. Vanuit jouw standpunt. Dat is wat de aandacht van mensen trekt en ze geïnteresseerd houdt. Mensen volgen jou en niet je blog.
Let op leesbaarheid
Zorg dat je tekst goed leesbaar is. Kies een goede achtergrond en een goed lettertype. Knip de tekst op in stukken die gemakkelijk te verteren zijn en gebruik relevante afbeeldingen. Hapklare brokken!
Begin gewoon met schrijven
Staar je al uren naar dat witte scherm? Niet doen! Begin gewoon te typen en maak je geen zorgen over de fouten, volgorde en lay-out. Zorg gewoon dat wat je in gedachten hebt op dat scherm belandt. Waarschijnlijk verwijder je de helft van wat je hebt geschreven, maar dat is geen probleem.
Schrijf om anderen te helpen
Zoals ik in het eerste punt al zei: schrijf altijd met je (positieve) lezers in gedachten. Hoe kan je ze helpen? Wat hebben ze nodig? Heb altijd de intentie om ze te helpen met je blog. Veel succes! En wellicht krijg jouw blog ooit een plaatsje tussen de andere Genius Blogs op DataJobs. Neem hier contact met ons op zodat we er eens samen naar kunnen kijken!
Copyright © 2023 - www.datajobs.nl