Data traineeship

Veel data specialisten beginnen na hun studie of eerste werkervaring met een data traineeship. Een traineeship is een startersfunctie bij een organisatie waarbij de focus ligt op het opleiden van talent. Het voordeel is dat er een uitgebreid programma voor je klaar ligt met veel coaching en begeleiding.

Data traineeship
In samenwerking met een partner bieden wij een traineeship aan voor startende en ervaren data specialisten. Hieronder vind je een deel van het programma. Neem hier contact met ons op voor meer informatie. De minimale instapeisen om te kunnen solliciteren zijn: een afgeronde Bachelor of Master opleiding met een bèta component, goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift, enige aantoonbare ervaring met Power BI, Python of SQL en minimaal 1 en maximaal 3 jaar relevante ervaring.

Basisprogramma (20 dagen op Practitioner Level)

 • Kickoff + DISC training
 • Data & Analytics, DWH Essentials
 • Business Strategy and Business Value
 • Business Requirements and Emphasization
 • SQL Fundamentals
 • Agile mindset Essentials
 • Dimensioneel modelleren essentials
 • ETL Fundamentals met Azure Data Factory
 • DWH Testing Essentials dag
 • Data Management Essentials
 • Data Vault
 • Data Quality essentials + DQ Game
 • Visualisatie fundamentals met Power BI
 • en meer...

Specialisatietracks op Practitioner Level (56-160 uur)

Data Engineer

Pragmatische ondersteuner voor de gehele organisatie op data- en analysegebied door data te verzamelen, te transformeren en beschikbaar te maken voor diverse infrastructurele oplossingen en toepassingen. Met future-proof engineering skills (cloud).

Data & Informatieanalist

Pragmatische ondersteuner voor de gehele organisatie op data- en analysegebied. In staat om uit grote hoeveelheden data de juiste inzichten te destilleren waar de organisatie strategisch op kan sturen. Met deze specialisatie op basis van future proof (cloud) technologieën en kennis ben je klaar voor een toekomst in advanced data analyse.

Data Steward

Een Data Steward houdt zich bezig met het waarborgen van de kwaliteit en geschiktheid van data en de beveiligingsrichtlijnen die hierbij horen. Denk o.a. aan taken zoals onderzoeken hoe een organisatie data inricht en bewaart, communiceren over data governance, visie en doelen en vastleggen van definities en datakwaliteitseisen.

Privacy & Information Security Specialist

De Privacy & Information Security Specialist helpt een organisatie te voldoen aan wet en regelgeving met zijn/haar uitgebreide basiskennis van zowel wet- en regelgeving rondom privacy als op het gebied van security op een technisch niveau. Denk o.a. aan meldingen maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), Privacy Impact Assessments (PIA’s) uit te voeren en meehelpen bij het vertalen van wet- en regelgeving in praktische/technische oplossingen.

Specialisatietracks op Expert Level

Advanced Data Engineer

De Advanced Data Engineer onderscheidt zich van een Data Engineer door diepere kennis van relevante wet- en regelgeving rondom data en hoe dit te verwerken in functioneel en technisch ontwerp. De Advanced Data Engineer kent ook de best practices rondom secure coding in een Data & Analytics project. Daarnaast begrijpt een Advanced Data Engineer hoe werken onder architectuur doorwerkt in de eigen functionele en technische ontwerpen. De Advanced Data Engineer kan later doorgroeien naar een functie als Tech Lead of Applicatie Architect binnen een organisatie.

Advanced Data & Information Analyst

De Advanced Data & Information analist onderscheidt zich van een Data & Information analist door uitstekende kennis van relevante wet- en regelgeving rondom data en hoe dit te vertalen naar een veilig en privacyvriendelijk data ontwerp. Aanvullend heeft een Advanced Data & Information analist diepgaande kennis van Data Management principes. Hierdoor is deze Advanced analist, in tegenstelling tot andere analisten die met name binnen een team of domein opereren, in staat het datamodel te bouwen dat aansluit bij de bredere strategische doelstellingen van de organisatie. Op deze manier is deze dataprofessional beter in staat de organisatie vanuit strategisch opzicht te ondersteunen.

Soft Skills vervolg

Soft Skills training

Deze beproefde training helpt de Data Trainee om als individu en teamlid te groeien. Denk aan onderwerpen als: gesprekstechnieken, jezelf profileren en positioneren en samenwerken met de klant en je team.

New Heroes 2.0: de beste versie van jezelf

We hebben de beste leerreizen van het New Heroes platform, powered by Schouten & Nelissen, naadloos geïntegreerd.

PowerMBA: next level business knowledge

Iedere Data Trainee wordt écht ‘business savvy’ door deelname aan de internationaal bekroonde, éénjarige PowerMBA.

Floreren met stress: laat stress vóór je werken

Met behulp van speciale Virtual Reality games en innovatieve apps leert de Data trainee meer over het stress-systeem van je lichaam en hoe je op de juiste manier kan inspannen en ontspannen. Dit verkleint de kans op burnoutklachten, overspannenheid en verhoogt je effectiviteit en 'happinesslevel'. Kortom, met gamification een unieke manier om in een positieve flow van stress te komen. Copyright © 2023 - www.datajobs.nl