Data Steward - Lely Industries 2
De Onmisbare Schakel: Een Kijkje in de Wereld van een Coordinating Data Steward bij Lely

Bij Lely, een bedrijf dat innovatieve robotoplossingen voor de melkveehouderij ontwikkelt, speelt data een cruciale rol. Mark Tijssen, de Team Lead Data Governance, vertelt over de bijzondere functie van Coordinating Data Steward en waarom werken bij Lely voor hem zo inspirerend is.

De Brug tussen Data en Bedrijfsvoering

De Coordinating Data Steward vormt volgens Mark de brug tussen de data die Lely verzamelt en de diverse businessonderdelen binnen het bedrijf. “Deze rol houdt in dat we verschillende niveaus binnen het bedrijf helpen om op basis van data betere beslissingen te nemen,” legt Mark uit. “Dit zorgt voor meer vertrouwen in het gebruik van data en een efficiëntere bedrijfsvoering.”

Data als Ruggengraat van Innovatie

Bij Lely draait alles om innovatie en technologie. “Onze robots en technologieën zijn volledig verweven met data. Boeren gebruiken deze data om hun bedrijfsvoering te optimaliseren en de Farm of the Future te realiseren. Binnen Lely is data net zo essentieel, niet alleen voor onze producten, maar ook voor onze interne processen. We geloven dat de boerderij van de toekomst de steun nodig heeft van het bedrijf van de toekomst.”

Werken bij Lely: Een Bron van Inspiratie

Wat Mark het meest waardeert aan werken bij Lely, is de openheid voor nieuwe ideeën en de focus op innovatie. “Lely ademt innovatie,” vertelt hij enthousiast. “Het bedrijf staat altijd open voor nieuwe ideeën, en ik heb zelf voorgesteld om meer waarde uit de data te halen door de samenwerking rondom data te verbeteren. Daarnaast hecht Lely veel waarde aan duurzaamheid en dierenwelzijn, zoals te zien is in projecten als de Lely Sphere, die zich richt op het sluiten van de kringloop. “Naast zijn dagelijkse taken krijgt Mark ook de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en projecten op te pakken die aansluiten bij zijn persoonlijke ambities. “Er is altijd ruimte voor zelfontplooiing en het oppakken van projecten die in het verlengde liggen van je eigen drijfveren.

Faciliterend en Inspirationeel Leiderschap

Als Team Lead Data Governance is Mark niet alleen een technologisch leider, maar ook een meewerkend voorman. “Ik probeer altijd manieren te vinden om zaken slimmer en beter te doen,” zegt hij. “We doen veel dingen voor het eerst, en het is mijn taak om blokkades weg te nemen en te zorgen voor een goede datakwaliteit.”

Toekomstperspectieven bij Lely

Voor een Coordinating Data Steward bij Lely liggen er talloze loopbaanpaden open. “Je staat in contact met verschillende afdelingen en kunt je richten op architectuur, procesoptimalisatie, digitalisering of data-analyse,”

Data Steward - Lely Industries

De Toekomst van Data bij Lely

Mark heeft een duidelijke visie op de toekomst. “Mijn ultieme doel is dat we onszelf overbodig maken door perfectie na te streven met nieuwe systemen en AI. We denken groot, maar om verder te komen moeten we klein beginnen, we blijven streven naar continue verbetering.” Bij Lely werken betekent deel uitmaken van een innovatief team dat de toekomst van de landbouw vormgeeft. Voor Mark is het een plek waar hij zijn passie voor technologie en data kan combineren met zijn drang naar innovatie en duurzaamheid. “Bij Lely kan ik echt het verschil maken,” concludeert hij trots.

Wil je meer weten over werken als Data Steward bij Lely. Klik dan hier.

27/06/2024
Guest
geen reacties