CheckData – The Data People Company – een nieuwe website

Precies veertig maanden geleden begonnen we. Toen CheckData en DataJobs.nl werden opgericht waren we er van overtuigd dat we een mooie bijdrage konden leveren aan het verbinden van talent en uitdagingen in de wereld van data.

En dat bleek te kloppen! Sinds onze oprichting in mei 2014 hebben we niet bepaald stil gezeten. Met trots kunnen we inmiddels terugkijken op een lange reeks van partijen die we succesvol met elkaar hebben kunnen verbinden.

Wat doen we allemaal met CheckData en DataJobs.nl? Werving & selectie, detachering, arbeidsmarktcommunicatie, wervingscampagnes, headhunting, traineeships, consultancy, advies, recruitmentdagen. En nog veel meer.

Met ruim drie jaar zijn we de startup fase inmiddels wel voorbij. Al zullen we – gek genoeg – altijd een beetje een startup blijven. Want we houden van dat oergevoel: de opportuniteit, flexibiliteit, creativiteit en de passie die daar bij horen.

De afgelopen jaren hebben we veel dingen goed gedaan. Maar we hebben gelukkig ook veel fouten gemaakt!

In dat kader delen we graag 5 tips van zaken die we – tot op heden – hebben mogen leren:

1. Deel en geef weg

Iedereen weet hoe fijn het is om wat voor anderen te doen zonder dat daar direct iets tegenover staat. Als eigen ondernemer is dat, zonder van bovenaf opgelegde druk, gelukkig ook een stuk gemakkelijker om te doen.

Daarom besloten we, toen we begonnen met ondernemen, om enkele diensten gratis aan te bieden. Zo is bijvoorbeeld ons platform DataJobs.nl al ruim drie jaar gratis voor ‘eindklanten’ die er hun datavacatures willen showen. Waarom? Nou, omdat wij ze die gratis publiciteit gunnen én wij het heel interessant en leerzaam vinden om te zien wat er allemaal in die datawereld gebeurt.

Nu onze klanten en relaties hier geruime tijd van hebben kunnen profiteren komen ze – verrassend genoeg – nu zélf met het advies om toch geld te gaan vragen voor deze dienst. We leerden: creëer eerst een reële behoefte en vraag er pas daarna geld voor.

2. Zeg vaker nee

Toen we net begonnen namen we ons voor om alleen zaken te doen met partijen waar we zelf ook een goed gevoel bij hebben. Dus – ben je een klant van ons – bij deze! We hebben schijnbaar een heel goed gevoel bij je. De andere kant van de medaille is dat we regelmatig partijen teleur moeten stellen. Dat wil niet zeggen dat dit geen leuke mensen of bedrijven zijn maar om de één of andere reden sluiten onze werelden onvoldoende op elkaar aan.

De filosofie hier achter is natuurlijk dat we alleen succesvol kunnen zijn met iets waar we zélf ook enthousiast over zijn. Daarbij maakt het ons werk alleen maar leuker. En dat merken onze klanten.

3. Houd koers

Zeker in het begin was het heel verleidelijk om aan de slag te gaan met alle leuke opdrachtgevers en rollen die via ons netwerk binnen kwamen. Ik moet eerlijk toegeven dat we een paar keer deze verleiding ook niet hebben kunnen weerstaan. Inmiddels zijn we al een paar jaar streng voor onszelf geworden. We houden ons echt alleen nog maar bezig met vacatures voor ‘dataspecialisten’. Daarmee houden we koers en stralen we ook een eenduidige boodschap uit naar de buitenwereld.

4. Doe het goed of doe het niet

Doe waar je goed in bent en besteed de rest uit. Marketing, onze websites en SEO? Kunnen we niet. Dus dat laten we over aan specialisten. Net als bijvoorbeeld ons financiële proces en eventuele lastige HR vraagstukken.

Waar we wél goed in zijn is het bij elkaar brengen van mensen en partijen. Dat kunnen we alleen op een manier waarbij de relatie voorop staat en we kwaliteit boven kwantiteit stellen.

Doe alleen dingen waar je 100% achter staat. Het is een bekend gezegde: ‘bij twijfel niet inhalen’. Als we merken dat we zelf twijfelen of dat er bij iemand twijfel zit dan maken we dit eerst bespreekbaar. Blijft de twijfel bestaan. Dan gaan we er niet mee verder.

5. Blijf veranderen

De laatste tip maar misschien wel de belangrijkste. Houd koers maar beweeg mee met de golven. Kijk regelmatig in de spiegel of laat anderen je deze voorhouden. Doe daar vervolgens niet te ingewikkeld over en durf zaken daadwerkelijk te veranderen, ook al lijken ze misschien nog prima te werken.

In dat kader presenteren we vandaag onze geheel vernieuwde website: www.checkdata.nl

Vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Tot snel!

Team CheckData en DataJobs.nl

25/08/2017
Raymond te Veldhuis
geen reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Job listings powered by the CATS Applicant Tracking System - ©2010 CATS Software, Inc.